Ons verhaal

De Diksmuidse Boterkoek, die toen nog niet zo heette, werd geboren in 1942 tijdens de Tweede Wereldoorlog.

1942

Met slechts enkele ingrediënten voor handen, wist bakker Tuyttens te Esen, deelgemeente van Diksmuide, samen met een Duitse soldaat als bakkershulp, een heerlijke smeuïge boterkoek samen te stellen, die zowel onze landgenoten als onze bezetters wist te bekoren.

1978

Tot in 1978 waren deze boterkoeken enkel verkrijgbaar in de kleine bakkerij Tuyttens te Esen. Ze maakten er naam en faam. Maar het is pas wanneer Gery Vanlerberghe de kleine bakkerij overnam dat het succes van deze boterkoeken nationaal werd. Hij gaf het product een nieuwe naam en maakte er een gedeponeerd merk van. De 'Diksmuidse boterkoek' was geboren.

1984 - De enige echte!

De enige echte Diksmuidse boterkoeken herkent u aan twee zaken: de zoete suikerstroop die  aan uw vingers blijft kleven, en het bekende logo ontworpen door de cartoonist Nesten. Het bakkersfiguurtje met de Diksmuidse boterkoek op de hand en de benaming "enig in België, Diksmuidse boterkoeken" zijn een gedeponeerd merk. Dit mag enkel worden gebruikt door erkende verdelers.

2019 - De smaak die blijft plakken

Om de herkenbaarheid te vergroten en de Diksmuidse Boterkoek ook over te leveren naar de volgende generatie, werd een duidelijk zichtbaar logo ontwerpen, met de bijpassende nieuwe slogan: “De smaak die blijft plakken”.

Ontdek onze
verkooppunten in
jouw buurt
Toon alle